Следвайте Гласове в ТелеграмСедем души, повечето от които тийнейджъри, бяха задържани

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСедем души, повечето от които тийнейджъри, бяха задържани
Коментари Харесай

Безредиците излязоха и извън Франция: Швейцарци подкрепиха бунтовете, трошат витрини

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Седем души, множеството от които младежи, бяха арестувани от швейцарската полиция, откакто счупили витрини на няколко магазина в граничния град Лозана при вълнения, избухнали по образеца на тези в прилежаща Франция, съобщи Асошиейтед прес.

Повече от 100 души се събраха нощес в центъра на Лозана, във френскоезична Западна Швейцария, уточни в изказване полицията. Според силите на реда протестиращите са се отзовали на няколко апела в обществените мрежи, свързани с продължаващите няколко следващи нощи вълнения, раздрусали Франция след гибелта във вторник на 17-годишен юноша от при полицейска инспекция на пътя в парижко предградие.

Няколко витрини и една врата на магазин са били счупени, до момента в който служителите на реда се опитвали да разпилян младежите, замерващи ги с павета и запалителни бомби, заяви полицията. Силите на реда са задържали шест души на възраст сред 15 и 17 години - три девойки и три момчета, които са жители надлежно на Португалия, Сомалия, Босна и Херцеговина, Швейцария, Грузия и Сърбия, както и един 24-годишен швейцарец.

Няма ранени измежду полицейските чиновници, прибавя Българска телеграфна агенция.

В четвъртък близо 10 души бяха арестувани в белгийската столица Брюксел, където при вълнения бяха потушени няколко пожара.

Междувременно броят на задържаните по време на петата поредна нощ на размириците, обхванали Франция, откакто във вторник служители на реда гръмнаха 17-годишен юноша в парижкото предградие Нантер, набъбна на 719, заяви вътрешното министерство, представено от Франс прес.

Според по-ранни данни, огласени от ведомството, арестуваните бяха 486. Оттам прибавиха, че насилието наподобява отслабва спрямо предходната вечер, когато бяха задържани към 1300 души.

Участници в размириците са се врязали с автомобил в дома на кмета на град южно от Париж, брачната половинка и децата му са потърпевши, заяви самият представител на локалната власт, представен от Българска телеграфна агенция.

Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи " са се врязали с автомобил " в дома му, след което са " запалили пожар ", до момента в който фамилията му е спяло.

" Снощи позорът и ужасите доближиха до нови небеса ", съобщи кметът на град Л'Аи ле Роз.

Инцидентът се разигра в петата поредна нощ на вълнения във Франция, където участници в безредици опожариха коли, нападнаха инфраструктура и влязоха в конфликти със силите за сигурност, откакто служители на реда гръмнаха 17-годишен юноша при опит да избегне пътна инспекция.

" Съпругата и едно от децата ми пострадаха ", съобщи Жанбрюн. " Това беше опит за ликвидиране, осъществен с неописуема измама. "


Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР